Toimitusehdot

Rekisteröityminen on vapaaehtoista

Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa sillä asiakastilin luominen helpottaa asiointiasi verkkokaupassamme. Rekisteröityneenä sinun on helpompi ja nopeampi käsitellä tilauksiasi, sekä seurata tilaushistoriaasi. Oman asiakastilin luominen ja käyttäminen on täysin turvallista.

Toimituskulut ja toimitusvaihtoehdot kotimaassa

Valittavissa on toimitustavat Postin ja Matkahuollon palveluja käyttäen. Yli 60 € tilaukset toimitamme ilman rahtikuluja Matkahuollon lähellä pakettina, joka noudetaan Matkahuollon noutopisteestä tai pakettiautomaatista. Lisämaksulla voi valita muita tilaukselle tarjolla olevia toimitustapoja, kuten toimitus kotiovelle.

Nouto 0,00 €

Sovittava aina erikseen, varastomme sijaitsee Espoossa Mankkaalla. Tilaukset jotka on tehty klo 12.00 jälkeen ovat nodettavissa seuraavana arkipäivänä. Tarkemman nouto-osoitteen saa sähköpostilla sen jälkeen kun tilaus on pakattu ja on noudettavissa. Emme päivystä varastolla, joten heti noutaminen ei pääosin ole mahdollista 🙂

Postin pikkupaketti 5,90 €

Toimitusaika pääsääntöisesti 1–3 työpäivää. Jaetaan päiväpostin mukana postilaatikkoon / postiluukusta. Tämä toimitustapa tarjolla pienille ja kevyille alle 3 cm paksuille tuotteille.

Postipaketti 9,90 €

Nouto postin noutopisteestä tai pakettiautomaatista. Toimitusaika pääsääntöisesti 1–2 työpäivä

Postin kotipaketti 14.90 €

Vastaanottajalle ilmoitetaan saapuvasta paketista tekstiviestillä jakeluajan sopimiseksi. Jakelu on mahdollista suuremmissa kaupungeissa aina klo 21 saakka. Muissa paikoissa klo 14 saakka. Jos et ole paikalla vastaanottamassa lähetystä toimitetaan se lähimpään postin noutopisteeseen noudettavaksi.

Postin toimitus työpaikalle 14.90 €

Jako pääsääntöisesti seuraavana työpäivänä klo 16 mennessä. Tarkista toimitusaika. linkki Vastaanottajaa ei kontaktoida erikseen toimituksen yhteydessä. Jos et ole paikalla vastaanottamassa lähetystä toimitetaan se lähimpään postin noutopisteeseen noudettavaksi.

Matkahuollon palvelut

Matkahuollon paketit lähtevät liikkeelle pääsääntöisesti vasta tilauspäivää seuraavana päivänä, sillä ne noudetaan jo klo 11.

Matkahuollon XXS paketti 5,00 €

Toimitusaika pääsääntöisesti 1–3 työpäivää. Tämä toimitustapa tarjolla pienille ja kevyille alle 3 cm paksuille tuotteille. Seitsemän päivän säilytysaika pakettiautomaatissa ja neljätoista vuorokautta noutopisteissä, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle. Noutamattomista tilauksista, joista ei ole tehty peruutusilmoitusta, perimme, 19.90 € (sis. alv 24 %) maksun

Matkahuollon lähellä paketti 7,90 €

Yli 60 € tilaus lähellä paketti 0,00  €

Nouto matkahuollon noutopisteestä tai pakettiautomaatista. Toimitusaika pääsääntöisesti 1–3 työpäivä. Seitsemän päivän säilytysaika pakettiautomaatissa ja neljätoista vuorokautta noutopisteissä, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle. Noutamattomista tilauksista, joista ei ole tehty peruutusilmoitusta, perimme, 19.90 € (sis. alv 24 %) maksun

Matkahuollon kotijakelu 14,90 €

Toimitusaika pääsääntöisesti 1–3 työpäivää. Vastaanottajalle ilmoitetaan saapuvasta paketista tekstiviestillä jakeluajan sopimiseksi. Lähetykseen sisältyy seuranta.

Toimitusaika

Mikäli tuote on varastossamme, on arvioitu toimitusaika yhdestä kolmeen (1–3) työpäivää. Eli paketti toimitetaan kuljetusliikkeelle tuon ajan sisällä. Posti ja Matkahuolto kuljettaa lähetystä keskimäärin 1–3 päivää riippuen siitä minne paketti on matkalla. Matkahuollon kuorma lähtee liikkeelle niin aikaisn, että saman päivän kuormaan heidän toimitustavoillaan lähtevät paketi eivät välttämättä ehdi. Postin paketit lähtevät liikkeelle vielä saman päivän aikana kunhan ne on saatu postin noutopisteeseen ennen klo 17.00, joten valitsethan postintoimitustavaksi jos sinulla on tilauksesi kanssa kiire.

Mikäli tuote halutaan ehdottomasti tiettyyn päivään mennessä, on toiveesta hyvä olla yhteydessä ennen tilausta ja lisäksi siitä on mainittava erikseen tilauksen teon yhteydessä. Mavaja toimii toimituksen suhteen kuluttajien tarpeiden mukaisesti, mikäli se on kohtuudella mahdollista. Lisäkustannuksista vastaa Tilaaja.

Mikäli tilataan tuotteita, joille Mavaja on ilmoittanut eri toimitusajat, toimitetaan tilaus pisimmän ilmoitetun toimitusajan mukaisesti.

Mavaja toimittaa tuotteita vain Suomessa.

Tilauksen peruuttaminen ennen kuin se on toimitettu

Tilauksen voi peruuttaa, jos sitä ei vielä ole ehditty toimittaa kuljetusfirman haltuun. Tilauksesi voit peruuttaa vastaamalla sähköpostilla tulleeseen tilausvahvistukseen tai soittamalla meille. Mikäli tilaus on ehditty toimittaa, on lähetys palautettava asiakaspalautusohjeiden mukaisesti.

Tilaukseen lisääminen

Mikäli haluat lisätä toimittamattomaan tilaukseen lisää tuoteita, tee uusi tilaus ja valitse toimitustavaksi Nouto. Laita meille viestiä tilausten yhdistämisestä tai soita asiakaspalveluumme.

14 päivän maksuton palautusoikeus myyntikelpoisille tuotteille

Tarjoamme 14 päivän maksuttoman palautusoikeuden käyttämättömiin, myyntikelpoisiin normaalihintaisiin tuotteisiin, jotka ovat alkuperäispakkauksessaan (poislukien riippumattotelineet). Eli tuotteen / tuotteiden on oltava siinä kunnossa, kun ne toimitettu. Tuotteeseen saa tutustua samalla tavalla, kun se olisi fyysisessä myymälässä mahdollista.

Palautuksesta on ilmoitettava 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta (pois lukien vastaanottopäivä) ja tavara on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Palautusajan ja palautuksen toteen näyttämiseksi, on palautuksesta pyydettävä palautuskuitti. Jos kuittia ei ole ja lähetys hukkuu matkalla, emme voi hyvittää palautusta ollenkaan.

Maksuton palautusoikeus ei koske alennushintaisa tuotteita, outlet- / poistotuotteita, eikä osittain palautettavia tilauksia. Katso kohta outlet / poistotuotteiden palautus ja rahojen palautus. Palautuskustannukset on palauttajan itse maksettava / vähennämme ne palautettavasta summasta.

Huom. Yritysasiakkailla ei ole palautusoikeutta.

Huom. Riippumattotelineillä ei ole maksutonta palautusoikeutta.

Palauttamisesta ilmoittaminen

Tuotteen palauttamisesta on tehtävä palautusilmoitus sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@mavaja.fi, jonka jälkeen Mavaja lähettää palautusohjeet sähköpostilla. Palautuksesta on aina pyydettävä kuitti, jolla voi osoittaa lähettäneensä tavaran takaisin. Maksuton palautus koskee yhtä lähetystä (sisältää normaalihintaisia tuotteita), eli jos jokin osa tai tuote on jäänyt pois palautuksesta, on sen lähettäminen itse maksettava. Jos puuttuneen tuotteen tai osan palautus kuitenkin tehdään mavaja.fi asiakaspalautusnumerolla perimme siitä 10.90 € maksun, joka vähennetään palautettavasta summasta.

Emme hyvitä asiakkaan itse maksamia palautuskuluja tai lunasta postiennakolla lähetettyjä lähetyksiä.

Noutamattomat tilaukset

Noutamattomista tilauksista, joista ei ole tehty peruutusilmoitusta, perimme, 19.90 € (sis. alv 24 %) maksun. Eli hyvitämme 19.90 € vähemmän kuin tilauksen arvo on ollut. Huom. esim. Posti säilyttää paketteja vain 7 päivää, jonka jälkeen ne palautuvat lähettäjälle.

Palautettavan tuotteen pakkaaminen lähetystä varten

Jos mahdollista palauta tuote samassa paketissa, kun olet sen vastaanottanut, älä lähetä tuotetta niin että se on pakattuna vain tuotteen omaan myyntipakkaukseen. Pehmusta lähetyksen sisältö niin, että se ei pääse vaurioitumaan matkalla. Käytä vaikka sanomalehteä tai muuta materiaalia, jos alkuperäisiä pehmikkeitä ei ole saatavilla. Lisää lähetykseen kuitti / tilausvahvistus mikäli se on mahdollista. Jos kuittia tai tilausvahvistusta ei ole saatavilla, kirjoita paperille omat yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti), palautettavan tuotteen / tuotteiden nimet ja tilausnumerosi, joka löytyy tilausvahvistukseltasi.

Palautetun tuotteen arvo alentunut tai tuote myyntikelvoton

Käsittele palautettavaa tuotetta, alkuperäispakkausta ja muita tuotteen mukana toimitettuja osia tai ohjekirjoja huolellisesti. Jos olet käyttänyt tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat tuotteen arvon alentumisesta. Muistathan palauttaa kaikki tuotteen osat, myös käyttöohjeet mahdolliset kaupanpäälliset. Jokainen tapaus käsitellään erikseen ja hyvitys sovitaan tapauskohtaisesti. Eläimen karvoja sisältäviä tuotteita emme ota palautuksena, niiden jälleenmyynti on allergioiden takia mahdotonta. Jos tuote osoittatuu myyntikelvottomaksi ja asiakas haluaa tuotteen itselleen, on hänen vastattava tuotteen uudellenlähetyskuluista.

Mikäli haluat vaihtaa tuotteen, sinun on tehtävä uusi tilaus.

Maksun palautus

Mavajan on viivytyksettä tai viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuaan palautettava saadut maksut. Mavajalla on oikeus pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes tavara on palautettu ja sen kunto on varmistettu. Myyntikelvottoman tuotteen maksun palautuksesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Jos tilaus palautetaan kokonaisuudessaan, hyvitämme tilauksen toimituskulut edullisimman toimitustavan mukaan, pääsääntöisesti se on Matkahuollon lähipaketti 7,90 €, ellei toimitustavaksi ole valittu edullisempi XXS-paketti tai pikkupaketti. Jos on esimerkiksi valittu lisäpalveluna Matkahuollon kotijakelu paketti, joka on arvoltaan 14,90 € emme hyvitä sitä. Myöskään mahdollisia postiennakkotilausten postiennakkomaksua ei hyvitetä.

Mikäli rahtivapausrajan ylittäneestä tilauksesta palautetaan vain osa tuotteista ja lopullisen tilauksen arvo jää alle 60 € lisätään tilaukselle toimituskuluja 7,90 €. Eli käytännössä palautamme 7,90 € vähemmän kuin hyvitettävien tuotteiden arvo on.

Kuljetuksessa rikkoutuneet tuotteet

Toisinaan voi käydä niin, että huolellisesta pakkaamisesta huolimatta kuljetuksen yhteydessä paketit voivat vaurioitua. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, on siitä tehtävä kuljetusliikeelle ja Mavajalle vahinkoilmoitus. Tilaajan on tämän jälkeen oltava yhteydessä asiakaspalveluumme sopiakseen uuden tuotteen toimittamisesta.

Mitä jos meille on käynyt pakkausvirhe?

Jos olemme vahingossa toimittaneet sinulle väärän tuotteen tai jokin tuote on jäänyt uupumaan toimituksesta, olethan meihin yhteydessä, mieluiten sähköpostilla.

Outlet / poistotuotteet ja niiden palautus

Mikäli haluat palauttaa poisto/alennushintaisen tuotteen on palautuksesta aiheutuvat kustannukset maksettava itse. Jos palautat samassa lähetyksessä normaalihintaisi tuotteita, on palautuskulut myös maksettava itse. Jos palautuksessa käytetään meidän asiakaspalautustunnusta, veloitamme palautuksesta 10.90 € maksun.

Tilauksen sitovuus

Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Tilaaja sitoutuu tilauksensa tehtyään tarkkailemaan sähköpostiaan tilausvahvistuksen vastaanottamiseksi.
Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun Mavaja on sähköpostitse lähettänyt tilausvahvistuksen.

Tilaajalla on oikeus sähköpostitse tai puhelimitse ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Toimitus on tapahtunut, kun tilaajalle on toimitettu seurantatunnus tai hänelle on lähetetty ilmoitus toimituksesta sähköpostilla.

Hinnat

Voimassa oleva hinta on hinta, joka on Mavajan verkkokaupassa osoitteessa www.mavaja.fi. Voimassa oleva hinta on Euroissa (EUR). Mavaja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin, esim. tilanteessa, jos kaupassa on ollut selkeästi väärä hinta tai vaikka nolla hintainen tuote. Tällöin Mavajalla on oikeus perua koko tilaus.

Tilaukseen lisätään käsittely ja toimituskulut, jos tilauksen arvo on alle 60 €. Käsittely ja toimituskuluja Mavaja perii 7,90 € / lähetys tai valitsemasi toimitustavan hinnan.

Maksuehdot

Maksu tapahtuu ennakkomaksuna Check Outin kautta. Check Out tarjoaa myös mahdollisuuden laskulla maksamiseen.

Ylivoimainen este (Force majeure)

Mavaja ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy Mavajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten lakosta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Mavajan toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

Reklamaatiot

Jos tuotteessa ilmenee vikaa tai se ei toimi niin kuin sen pitäisi, olet oikeutettu reklamoimaan tuotteesta.

Huomioithan, että takuu ei koske normaalia kulumista ja tuotteen väärinkäyttöä. Myöskään ylikuumenneet tai auringon haurastuttamat tuotteet eivät kuulu takuun piiriin. Esimerkiksi jos työnnät riippumaton verkonlevityskepit tai teltan kaaret pussiin viimeisenä ja kankaisiin tulee repeämä, ei tämä ole reklamaatioon oikeuttava vika. Tai jos pakettia avatessa viillät tuotteen rikki, ei sekään ole takuuasia.

Ole meihin yhteydessä mieluiten sähköpostilla, toki soittaakin saa, mutta tulemme hyvin suurella todennäköisyydellä pyytämään sinulta kuvia / kirjallista selvitystä ilmenneestä viasta. Selvitellään ensin asioita kirjallisesti ennen kuin pyydämme palauttamaan tuotteen tarkasteltavaksi.

Takuuasioissa noudatetaan kuluttajansuojalakia ja toki käytämme myös omaa maalaisjärkeä. Pääpiirteittäin ensisijaisesti velvollisuutenamme on korjata / korjauttaa tuote, jos se vain on mahdollista. Jos korjaaminen ei ole mahdollista, on asiakkaalla mahdollisuus saada uusi tuote tilalle tai vaihtoehtona on myös tuotteen hinnan palautus.

Huom, kun lähetät meille reklamoitavan tuotteen, on sen oltava puhdas ja kuiva.

Riitojen ratkaisu

Tästä etäkauppasopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.